Kredittsjekker leietagere

Ungdom på boligjakt må stille med CV, søknad, referanser og plettfri betalingshistorikk for å få napp.

– Uheldig, mener Leieboerforeningen og Norsk studentorganisasjon.
Et pent smil er ikke nok dersom drømmeboligen skal kapres. For å leie bolig i dagens utleiemarked må leietagere presentere CV, søknadsbrev, referanser, samt være forberedt på at megler sjekker ens betalingsevne.
– Å finne rett person er en omstendelig prosess. Vi tar blant annet alltid kredittsjekk av leietagere, forteller Nikolaos Farmakis, kommunikasjonssjef i Utleiemegleren.– Er det slik at en person med betalingsanmerkning kan glemme å bli leietager?- En person kan fortsatt være aktuell selv om han har anmerkninger. Men hvis det blir for grisete, kan eier og megler bli nervøse, sier Farmakis.